Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2014 14:58 - Как да планирате пътуване за Свети Валентин?
Автор: polovinkaliubov Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2759 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 29.01.2014 14:59


    Дори да не сте почитатели на празника на влюбените Свети Валентин, 14-ти февруари е чудесен повод да организирате едно малко бягство от реалността с любимия човек. Само, за да се откъснете от дома и работата. Ето няколко съвета, които ще улеснят планирането на едно романтично-идилично пътуване за Свети Валентин.
image
 
  Вероятно на по-романтичните сред вас тайничко им се иска да прекарат предстоящия Свети Валентин на някое уютно местенце, единствено в компанията на половинката си. А други с удоволствие биха избрали някой винарски край, за да изпият чаша гроздов еликсир по случай българския Трифон Зарезан.   Е, като вземем предвид, че празникът на виното и любовта тази година се пада в четвъртък, може би уикендът след него би бил по-удобна алтернатива - и в двата случая. За да успеете да планирате (и реализирате) идеалното валентинско пътуване обаче, би било добре да помислите над някои подробности.   Дестинацията. Изберете място, на което и двамата ще се чувствате добре и ще можете да съчетаете най-доброто от двата празника. Ако сте си взели дълъг уикенд, можете да стигнете и по-далеч. Но ако времето ви е строго ограничено мислете практично и с оглед на максимално прекарано време заедно.

image
  Работните ангажименти. Дори импулсивно да решите да използвате ден – два от законно полагащия ви се годишен отпуск, партньорът ви може да не е облагодетелстван с този „лукс“. Разберете кога ще е най-удобно за него да тръгне. Ако пък сте свикнали да наваксвате с работата у дома през уикенда, постарайте се да приключите в срок всички предвидени проекти, за да успеете да се отпуснете пълноценно по време на почивката. В случай, че планирате изненада, трябва да попитате любимия дали ще е свободен в конкретния период. Но можете да запазите в тайна дестинацията.    Бюджетът. Тази точка се оказва „ябълка на раздора“ за много двойки. Заради непредвидени странични разходи мнозина попарват очакванията на партньора си като отлагат пътуването в последния момент. Други пък се впускат в излишни (подарък за свети валентин) разточителства, създавайки дискомфорт на спътниците си. А защо са нужни радикални действия? Ако не можете да си позволите планираната почивка, измислете по-икономичен вариант.   Първо пътуване. Ако с партньра ви сте заедно от малко време, едно пътуване за Свети Валентин може да се окаже прибързана и не особено добра идея. Вероятно не се познавате достатъчно добре и подобно съвместно преживяване по-скоро може да ви оптдалечи, отколкото да ви сближи. Въпросите за настаняването, дестинацията и интересите също могат да предизвикат неудобство. Може би в такъв случай по-уместно би било да се задоволите с еднодневна разходка, вечеря в съседно населено място или гостуване на приятелска двойка.

image   Атмосферата. Без значение кой от двата празника сте избрали да почетете, романтиката никога не е излишна. Дори напротив. Туристическият бранш в България все повече набляга на валентинското настроение. Все пак е хубаво да се погрижите за детайлите. Сложете в багажа няколко свещи, секси бельо, масажно масло и чифт белезници, например. Щом пристигнете в избраната дестинация, купете бутилка – две – три хубаво вино  и някакви лакомства за стаята (или джакузито).   Дори да сте решили да прекарате един обикновен уикенд на вилата без отношение към нито един от двата празника, подходящите „аксесоари“ и доброто настроение ще направят преживяването тенденциозно.   



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: polovinkaliubov
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 12001
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930